Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
600 g wildpoelet
1 tl oregano
2 rode paprika‘s
150 g blokjes mager gerookt spek
1 sjalotje
1 teentje knoflook
250 g champignons
1 dl rode wijn
2 el bloem
1 dl gezeefde tomaten
4 eetlepels zilveruitjes
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels cognac
2 theelepels tijm
Bereiden
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika‘s en het sjalotje in stukjes.
- Pureer deze met behulp van een keukenmachine of staafmixer en pers de knoflook erboven uit.
- Meng de wijn, de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en de tijm erdoor.
- Bak in een braadpan de spekblokjes ca. 5 minuten zachtjes uit en bak daarin het wildpoelet in ca 8 minuten rondom bruin.
- Borstel de champignons schoon en bak ze ñ 3 minuten mee.
- Strooi de bloem erover en voeg al roerend langs de rand van de pan scheutje voor scheutje het paprikamengsel toe.
- Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Roer de zilveruitjes erdoor.
- Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar.
- U kunt deze wildragout opdienen in een rijstrand of gegarneerd met torentjes aardappelpuree en broccoli.
Tip:
Bestel enkele dagen van tevoren bij de bakker een vol au vent (een grote pasteibak) of gebruik kleine pasteibakjes. Vul deze met de wildragout.
Bron/inzender: